About En Amad

En Amad adalah nama pena kepada nama sebenar Rahmat Othman. Berasal dari Kelantan dan sekarang balik menetap di Kelantan. Melanjutkan pelajaran dalam bidang Kejuruteraan Elektrik/ Elektronik di UNITEN, Selangor kemudian Kejuruteraan Awam di Politeknik Kota Bharu. Akhir sekali di ABM-CIDB Terengganu dalam bidang Construction Project Management dan Occupation Safety and Health Officer.

Pengalaman kerjaya antaranya sebagai Field Specialist di Schlumberger, Kemaman Supply Base, Pengurus Pemasaran Kubota Machinery Wilayah Timur, Assistant Project Manager untuk Site Preparation & Plumbing Installation di Tesco, KB Mall, Pelangi Mall dan Lee Rubber Factory Kuala Krai.

Setelah hampir 5 tahun dalam sektor swasta kemudian memegang jawatan di sektor awam iaitu di Kem. Perumahan & Kerajaan Tempatan sebelum bertukar ke penjawatan Kerajaan Negeri Kelantan dalam memantau dan memproses cadangan pembangunan di Jajahan Tanah Merah.

Mula terlibat aktif dalam bidang hartanah semasa bertugas di Gua Musang, Kelantan. Bermula dengan menjual lot kebun kecil getah sehinggalah kepada kompakmen pembalakkan. Terlibat secara langsung dalam kawalan pembangunan tanah di Kelantan dengan kerjasama beberapa agensi kerajaan seperti Jab. Perancang Bandar & Desa Negeri, Pejabat Tanah & Galian, Pejabat Perhutanan, dll. Mengenali beberapa pemain dalam sektor hartanah dan perladangan yang aktif di seluruh Malaysia membolehkan peluang kepada pendedahan dan maklumat dari aspek penawaran hartanah, kerja-kerja perladangan dan pembinaan.

Advertisements

Responses

 1. En Amad boleh dihubungi melalui talian 010-7060666 atau emel rrmug@yahoo.com atau fax 09-955 6826

  • Mr Amad,

   Nice talking to you today.
   We may contact each other in future if there is good estates available for sales.
   My handphone number is 012-4086131.

   Thanks and regards.

   Goh Seng Meng

 2. Ahmad, I see you are very active in Land Transaction. I am an active real estate agent from Subang Jaya, Petaling Jaya. Wonder if you can help me or rather work with me? I have a client looking for rubber estate……10,000 acres and more. Land condition and out put is not important. Pricing must be reasonable.

  Thanks, hope to hear from you soon.

  Ronnie Chiam

 3. Assalamualaikum…. diperlukan ladang getah dengan keluasan lebih 1000 ekar di negeri Kelantan. Prefer tanah pajakan . Hamzah Abu Hasan 014-261 0601

 4. assalamualaikum..
  Encik Ahmad boleh bei maklumat berkaitan dengan Tanah di Labis, Johor.Minta jasa baik daripada En.Ahmad agar dapat memberi apa jua maklumat tentang Tanah ini.

  • Wa’alaikummussalam,
   Setakat yg ada di blog ini saja yg mampu sy bagi. Selainnya boleh rujuk dengan Achi Jaya Plantations.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: